• на  6 осіб

  • Час підготовки:

  • 15 хвилин

  • Час приготування:

  • 2 години 20 хвилин

Домашня курка

Інгредієнти:

  • 1 курка (1,5 кг)
  • 3/4 чашки (180мл) курячого бульйону
  • 3/4 чашки (180мл) білого вина
  • 4 лаврові листки
  • 2 гілочки розмарину
  • 1 лимон, розрізаний на 4 частини
  • вершкове масло
  • сіль і перець
  • 1 головка часнику, розділена навпіл (неочищена)
  • Картопля (можна зі шкіркою) розрізана часточками

Приготування:

Змастити курча вершковим маслом і покласти у форму для запікання.

Додати часник, влити бульйон і вино, посолити, поперчити, накрити кришкою і поставити в духовку, попередньо нагріту до 160C на 1 годину.

Зняти кришку і додати лавровий лист, картоплю, лимон і розмарин. Покласти шматочок лимона і розмарин всередину курки, поставити в духовку не накриваючи на 1 годину, поливати соком під час приготування.

Збільшити температуру в духовці до 220C і готувати ще 20 хвилин. Вийняти курку з духовки, покласти на тарілку, накрити фольгою і зачекати 10 хвилин перед тим як розрізати.

Подавати курку з картоплею і часником. Поливати соком, попередньо видавивши у нього лимон.

Інші Рецепти