• на 6 осіб

  • Час підготовки:

  • 25 хвилин

  • Час приготування:

  • 1 гдина 35 хвилин

Тушка Індика

Інгредієнти:

  • 1  індичка до 3 кг
  • 1 бульйонний кубик
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • Сіль, перець

Для начинки:

  • 400 г філе індички
  • ½ чайної ложки суміші з чотирьох спецій: чорного перцю, мускатного горіха, гвоздики і імбиру.
  • 75 г кедрових горішків
  • 3 шт інжиру
  • 75 г родзинок
  • 75 г кураги
  • 100 г підсушеного солодкого хліба
  • 2 яйця
  • 50 мл коньяку

Для фруктів у медовому соусі:

  • 2 яблука
  • 12 шт інжиру
  • 6 столових ложок меду
  • 180г м’якого вершкового масла
  • Кориця

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 ° C
  2. Нарізати інжир і курагу тонкими шматочками. Замочити в теплій воді разом з родзинками  та залишити до розбухання. Додати трохи коньяку.
  3. Порізати дрібними кубиками підсушений солодкий хліб.
  4. Розмочити його у решті коньяку.
  5. Порізати філе індички і помістити у велику ємкість.
  6. Додати інжир, родзинки, курагу, кедрові горіхи, солодкий хліб, два яйця, суміш з чотирьох спецій.
  7. Перемішати до отримання однорідної маси.
  8. Додати сіль і перець за смаком.
  9. Начинити індичку отриманим фаршем та  зашити отвір.
  10. Намазати її сумішшю розтопленого вершкового і рослинного масла. Накрити алюмінієвою фольгою.
  11. Поставити в духовку і готувати 1год 30 хв при температурі 200 ° C. За ½ години до готовності зняти фольгу.
  12. Поливати регулярно індичку соком, що утворюється.

Підготувати фрукти в медовому соусі:

  1. Розігріти духовку до 210 ° C.
  2. Розім’яти масло виделкою.
  3. Додати мед і корицю.
  4. Розрізати інжир на 4 частини. Очистити і нарізати кубиками яблука.
  5. Викласти фрукти в форму і полити їх вершковим маслом з медом. Помістити в духовку на 5 хв.

Викласти індичку та фрукти на блюдо і залити  рештою м’ясного соку.

Інші Рецепти